به گزارش جام جم آنلاین، این روزها حدود یک میلیون دانشآموز درگیر برگزاری امتحانات نهایی هستند و در این بین برخی خانوادهها نگرانیهای دیگری نیز بجز قبولی در این آزمون دارند، زیرا چند سالی است که برخی دانشآموزان در روزهای برگزاری آزمون اقدام به مصرف قرص ریتالین میکنند، قرصهایی که به قرص شب امتحان معروف شدهاند و مصرف آنها پیامدهای زیادی برای افراد به همراه دارد.
دکتر محمدرضا قدیرزاده، کارشناس و درمانگر اعتیاد دراین باره به جام جم آنلاین گفت: ریتالین جزو داروهایی است که برای افزایش تمرکز در کودکانی که بیش فعالی دارند، استفاده میشود.
وی با تاکید بر اینکه این دارو باید از سوی روانپزشک کودک برای کودکان تجویز شود، افزود: داروخانهها نباید این دارو را خارج از سیستم و بدون تجویز روانپزشک در اختیار افراد قرار گیرد.
دکتر قدیرزاده با بیان اینکه در فضای مجازی تبلیغات نامناسبی درباره مصرف قرص ریتالین انجام میشود، توضیح داد: چنین تبلیغاتی سبب شده که در چند سال اخیر شاهد افزایش مصرف آن هنگام برگزاری امتحانات نهایی دانشآموزان و دانشجویان هستیم.
این کارشناس و درمانگر اعتیاد با اشاره به اینکه ریتالین در دسته آمفتامینها طبقهبندی میشود،عنوان کرد: مصرف خودسرانه این دارو ممکن است، سبب ایجاد عوارض مصرف آمفتامینها در شخص بشود، یعنی ایجاد بیخوابی، وابستگی روانی و از دست دادن تمرکز شود.
به گفته وی شاید مصرف این دارو در کوتاه مدت فوایدی برای شخص داشته باشد، اما در بلند مدت پیامدهای زیادی برای افراد ایجاد میکند.
دکتر قدیرزاده افزود: اشخاصی که خودسرانه ریتالین مصرف میکنند به جایی میرسند که بدون مصرف این دارو دیگر نمیتوانند کارهای روزمره خود را انجام دهند.
این کارشناس و درمانگر اعتیاد در پاسخ به این پرسش که نشانههای مصرف ریتالین در نوجوانان و جوانان چیست؟ به جامجم آنلاین گفت: بیخوابی، افزایش انرژی و تمرکز وسواسگونه و غیرطبیعی از نشانههای مصرف این دارو است.
وی در توضیح تمرکز غیر طبیعی نیز عنوان کرد: در واقع شخصی که ریتالین مصرف میکند، بیشتر روی جزییات مسائل تمرکز میکند.
به گفته دکتر قدیرزاده میتوان گفت افرادی که ریتالین مصرف میکنند، نشانههای سوء مصرف آمفتامین را پیدا میکنند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد